Zilver

Zilver is een prachtige metaal dat gedolven wordt als erts. Iedereen kent het een de warme, heldere glans heeft een eeuwenlange bekoring. Gebruikt in munten, bestek, medische attributen en natuurlijk sieraden. Naast 925 zilver en 835 zilver bestaan er ook nog 999 zilver en 800 zilver.

herkomst van zilver

Zilver kan verkregen worden als bijproduct van de winning van goud, koper, lood en zink, maar natuurlijk ook direct als delfstof uit een zilvermijn. De belangrijkste zilvermijnen bevinden zich in Mexico, Peru, Verenigde Staten en Canada. Zilver wordt ook verkregen uit gerecycelde materialen en industriele elementen.


800 zilver

800 zilver is een zilvergehalte dat vaak voorkomt 800 zilver. Dit is dus 800/1000 = 80% zilver.


Wat is sterling zilver?

Sterling zilver ofwel 925 zilver is de meest bekende legering zilver. Sterling zilver wordt ook wel het eerste gehalte zilver genoemd, vanwege de groote puurheid van het materiaal.. Sterling zilver bestaat grotendeels uit zilver, namelijk voor 92,5%. De andere 7,5% bestaat uit andere materialen, vaak is dit koper.


Het puurste zilver

Het gehalte 999 zilver is de puurste vorm van zilver. La Haye Jewelry gebruikt voor de zilveren sieraden graag sterling zilver en 999 zilver.

Natuurlijk proces

Het verkleuren van zilver heet oxideren, dit is een natuurlijk proces, het kan eventueel ook bij zilveren sieraden voorkomen. De chemische reactie, waardoor je zilver soms dof of donkerder wordt, ontstaat doordat zilver in aanraking komt met waterstofsulfide, een gas dat overal in de lucht voorkomt. Zilveren sieraden reageren soms ook op de zuurgraad van je huid. De zuurgraad van de huid verschilt per persoon en is afhankelijk van diverse factoren. Voeding, drank- en medicijngebruik kunnen invloed op de zuurgraad van je huid hebben.

Je zilveren sieraden onderhouden

Wanneer je sieraden van La Haye Jewelry aan een opfrisbeurtje toe zijn, maak je het beste gewoon even een afspraak om dit vakkundig en gratis door mij te laten doen.

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van mijn laatste ontwerpen, aanbiedingen en evenementen!